Закон за стоковните резерви

Print this pageSmaller textBigger text size

Стоковните резерви се користат во случај на воена состојба, вонредна состојба, елементарни непогоди, еколошки катастрофи, како и при поголемо нарушување на пазарот.

Стоковните резерви се формираат од производи кои се од исклучително значење за животот на населението во Република Македонија.

Стоковните резерви ги сочинуваат: пченица, пченка, јачмен, готварска сол, сурово сончогледово масло, нафтени деривати, лекови и медицински помагала.
 

ДОКУМЕНТИ:
Закон за стоковните резерви.pdf (Adobe Acrobat document, 148 Kb)
Линкови

Владини институции и министерства Државни институции и организации Весници и телевизии Банки

Електронски билтен
Внесете ја вашата e-mail адреса и бидете во тек со новите вести

 

© Агенција за стоковни резерви. Сите права се задржани.